Aquest dissabte a les 10:00 h, fusió d’esport i recollida de residus al riu Besòs

0
596
running-caminada_residus-canal150gramenet

Unes 400 persones participen d’un projecte anomenat ‘Plogging’, una disciplina que barreja el ‘running’ i la cura pel medi ambient

El Parc Fluvial del Besòs acull aquest cap de setmana una activitat innovadora que barreja esport i medi ambient.

Es tracta del ‘plogging’, una disciplina que consisteix en recollir residus per preservar l’entorn natural, de forma simultània mentre es camina o es corre a través de circuits predeterminats.

Prop de 400 persones participaran aquest dissabte, 29 de juny (10h), del ‘#plogginglanjaron’, en una activitat inclusiva per a tots els públics donat que no és competitiva i té format de caminada.

El punt de sortida i arribada serà el Parc Fluvial, i els usuaris i usuàries es distribuiran en tres equips, que faran recorreguts de 3 o 6 km.

Cada grup estarà capitanejat per un o una esportista i persona vinculada a la salut i el medi ambient, amb forta repercussió a xarxes socials com Instagram, que dinamitzaran l’activitat, guiaran als grups i oferiran consells sobre com ser més efectius respectant el medi ambient.

plogging’, una disciplina que consisteix en recollir residus per preservar l’entorn natural, de forma simultània mentre es camina o es corre a través de circuits predeterminats

Els ‘capitans’ seran el corredor i periodista Valentí Sanjuan, l’esportista i geòloga Sandra Blasco i la ‘influencer’ Olivia Cobos.

Durant el matí, els participants es dividiran en petits grups de 20 o 30 persones, que aniran sortint progressivament cap als diferents enclavaments escollits:

la part nord del Parc Fluvial,

en direcció Montcada;

la desembocadura del Besòs i

el Parc de La Pau de Sant Adrià.

Tothom disposarà de material i equip segur per recollir els residus de forma saludable i sense cap risc.

running-caminada_residus-canal150gramenetDesprés els podran dipositar en grans contenidors de reciclatge que separaran la brossa de manera seleccionada, i on es podran calcular la quantitat de quilos recollits durant la jornada.

Els ‘capitans’ seran el corredor i periodista Valentí Sanjuan, l’esportista i geòloga Sandra Blasco i la ‘influencer’ Olivia Cobos.

A més, a l’arribada, els participants podran gaudir d’una zona ‘chill out’ per a descansar i refrescar-se amb bona música i ambient.

La participació és gratuïta gràcies a la implicació de la firma Lanjarón com a promotora de la iniciativa ambiental, i les inscripcions segueixen obertes a https://plogginglanjaron.com/ 

Plogging canl150 gramenet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here