El jovent de Santako enforteix els mercats!

0
2044

Projecte d’enfortiment de l’economia comunitària a Santa Coloma de Gramenet

L’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l’Obra Social La Caixa duu a terme un projecte per recuperar els espais tradicionals de consum dels barris com a llocs de creació de vincles i xarxes veïnals i comunitàries.

D’aquesta col·laboració en sortirà el logotip per al mercat

Per fer-ho estan treballant amb l’alumnat de l’Institut Ramon Berenguer IV i els i les paradistes del Mercat de Sagarra, que ha estat darrerament reformat i està reactivant un model de compra de proximitat obert al veïnat.

Enfortir el comerç local i de proximitat

L’organització ACPP, que treballa per la cohesió social i la construcció d’un model econòmic just, està desenvolupant una sèrie de projectes per donar suport i posar en valor la comunitat, també pel que fa al comerç.

Actualment s’està duent a terme un treball amb el jovent de l’Institut Ramon Berenguer IV, des de la percepció que és necessària l’educació per al consum responsable especialment en aquells col·lectius que tenen a les seves mans el consum del futur.

Un alumnat implicat amb la seva ciutat

L’apropament de l’alumnat a l’espai del mercat permet conèixer la seva activitat tradicionalment central en la vida de la ciutadania.

Una activitat que està en perill de desaparèixer ja que pateix l’augment de compres a les grans superfícies.El jovent de Santako enforteix els mercats

La implicació d’aquests alumnes els ha de fer reflexionar i actuar per construir un consum i un comerç més proper i més sostenible a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

Què fem per promocionar el Mercat Sagarra?

En el marc del projecte de l’enfortiment de l’economia comunitària l’alumnat de l’Institut ha fet un procés per desenvolupar el logotip del mercat, primer pas imprescindible per les campanyes de difusió del Mercat entre la població del municipi de Santa Coloma i en especial entre els veïns i les veïnes més properes.

Per poder-ho dur a terme han estat en contacte amb els i les paradistes i han après uns bàsics de la comunicació corporativa.

Un procés participatiu permetrà, mitjançant votacions per part de la ciutadania, renovar la imatge del Mercat de Sagarra.

Els logotips que han creat i que són molt diversos, formaran part d’una exposició i seran votats per la ciutadania, per escollir el que més agrada, el que millor transmet els valors del Mercat.

El logotip definitiu serà el més votat.

Exposició de propostes de logos pel Mercat de Sagarra

Mercat de Sagarra

Del 26 d’octubre al 16 de novembre
Horari: 8h a 14h

Plaça de Ferran de Sagarra, s/n
Santa Coloma de Gramenet

I després del logotip?

L’exposició i la invitació a votar servirà per donar aquest tret de sortida a les campanyes que puntualment convidaran la ciutadania a retornar al mercat.

La primera campanya la faran els joves que participen al projecte, amb cartells, fullletons i moltes ganes de convèncer!

Sobre l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP)

És una organització independent, progresista i laica, un punt de trobada de persones que aspiren a viure en un món que cimenti els seus pilars en la dignitat, la justícia i la igualtat.

La cooperació internacional, l’acció a escoles, la intervenció social a barris i ciutats i la sensibilització ciutadana són els punts de suport fonamentals en aquesta tasca d’incidència política.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here