El proper cap de setmana se celebrarà ‘El Passatge Insòlit’, més insòlit que mai

0
875

El festival de les arts del firaire viurà una 15a edició marcada per l’excepcionalitat, a causa de les mesures derivades de la Covid-19, i es trasllada al Teatre Sagarra i a Can Roig i Torres amb 6 espectacles

23, 24 i 25 d’octubre

La 15a edició dePassatge Insòlit, es celebrarà el 23, 24 i 25 d’octubre i comptarà amb sis espectacles però d’allò més insòlits.

Enguany el festival especialitzat en les arts del firaire de Santa Coloma tornarà a ser una realitat única i singular aquesta tardor, a pesar de les circumstàncies, i celebrarà els seus quinze anys de vida en una edició marcada per les mesures sanitàries derivades de la Covid-19, que han obligat a l’organització a repensar i dimensionar l’esdeveniment.


“El format habitual del Passatge Insòlit, una fira de firaires, actualment no es pot donar, a causa de les condicions que estem vivint”,va explicar l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon al Teatre Sagarra en la presentació del festival, “així i tot fem una aposta valenta i ferma pel talent local, per donar suport al 15è aniversari del festival, que es compleix amb circumstàncies complicades, però que seguirà oferint espectacles d’alta qualitat i mantindrà el caràcter insòlit i oníric”.

Nous espais per gaudir dels espectacles de l’Insòlit

Enguany doncs, i de manera excepcional, el festival es trasllada dels Jardins de la Torre Balldovina al Teatre Sagarra i a Can Roig i Torres, dos espais que permetran garantir les mesures de seguretat d’obligat compliment per evitar el contagi del virus.

A conseqüència de la situació derivada de la pandèmia s’ha descartat el format de la fira.

Aquesta sempre ha estat una característica molt singular del projecte, poder gaudir d’un espai on el públic es movia lliurement entre atraccions per provar l’habilitat o veure espectacles de curta durada, així com gaudir de les barraques o petites carpes.

Una iniciativa que es complementava amb una oferta de menjar, beure i espais on descansar entre activitats i espectacles.

Malgrat tot, des de l’organització aposten per fer una edició en la que es controlin totes les mesures de seguretat i l’espectador pugui gaudir dels espectacles únics i màgics que s’han programat.

És per això que serà obligatori l’ús de la mascareta en tot moment, la desinfecció de les mans amb dispensadors de gel hidroalcohòlic, disponibles als accessos, i realitzar una entrada i sortida esglaonada, seguint les indicacions del personal.

6 espectacles Insòlits en una edició insòlita

Teatre Sagarra 

Divendres 23

21:30h

Be God Is

L’obra de la companyia Espai Dual que combina la virtuositat musical, el gest i la imaginació per transportar al públic cap a un espai on les preguntes i el sentit comú passen a un segon terme.

Dissabte 24

Trashhhhh!!!

A les 12h 

És la història d’una bossa de deixalles –la Poubelle– que malgrat que somia en ser una estrella, haurà d’acceptar el seu destí. L’obra és una comèdia tràgica molt còmica i poc tràgica de la companyia Zero de conducta, i es podrà veure dissabte i diumenge.

Abandónate mucho

21:30h

Espectacle musical i teatral de Las XL que de-construeix el mite de l’amor romàntic a través de princeses, copleres, ionquis, meditadores i seductores.

Diumenge 25

Set Up

12:00

L’espectacle de Los Barlou que gira al voltant de tres excèntrics personatges que pretenen emular grans produccions de circ que els tenen fascinats. Una obra de gran incompetència i descoordinació al més alt nivell.

Trashhhhh!!!

A les 19h 

És la història d’una bossa de deixalles –la Poubelle– que malgrat que somia en ser una estrella, haurà d’acceptar el seu destí. L’obra és una comèdia tràgica molt còmica i poc tràgica de la companyia Zero de conducta, i es podrà veure dissabte i diumenge.

Can Roig i Torres

Dissabte 24

FOC

20:00h

L’espectacle de carrer visual, sense paraules, creat per la companya L’Avalot, i que gira al voltant del foc.

Diumenge 25

Espera

A les 12h i a les 19h

La performance creada per la Companyia de Circ Eia en la que els acròbates es converteixen en artesans del moviment enmig de paisatges perduts plens d’expressions humanes i trobades sinceres.

Mesures derivades de la Covid-19

Per tal de facilitar que el públic pugui accedir als espectacles tot i la reducció d’aforament, s’ha previst fer doble funció de dos dels espectacles. Trashhhhh!!! de Zero en Conducta, que es podrà veure dissabte a les 12h i a les 19h. I diumenge serà la companyia EIA, amb l’espectacle Espera, que es podrà veure a Can Roig i Torres a les 12h i a les 19h.

Per assistir als espectacles cal comprar entrada de forma anticipada a través del web www.teatresagarra.koobin.cat.

Passatge Insòlit manté el preu popular de les entrades – des de 3 a 6 euros – per poder arribar al màxim de persones possible.

Passatge InsòlitEl Passatge Insòlit s’organitza gràcies a l’entrega absoluta d’un equip humà de persones del col·lectiu artístic Denominació d’Origen Santa Coloma (DOSC), i el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Podeu consultar la web del Passatge Insòlit

Descarregat el Programa del Passatge l’Insòlit

Descarregat el programa de l'Insòlit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here