Els alumnes de FEDAC Santa Coloma creen més de 3.000 origamis per a la Marató de TV3

0
965

Els estudiants han recaptat 3.000 euros, que es destinaran a la lluita contra la covid-19

És el cinquè any consecutiu que l’escola participa en el projecte #1origami1euro

Els alumnes de l’escola FEDAC Santa Coloma han fet més de 3.000 grues de paper aquests mesos de novembre i desembre amb la tècnica de l’origami per recollir fons per a la Marató de TV3, que aquest any es dedica a la investigació contra la covid-19.

D’aquesta manera, els estudiants han aconseguit recaptar 3.000 euros a través de la campanya solidària #1origami1euro que impulsa la Fundació Mútua General de Catalunya.

Ja són 5 anys participant en causes solidàries amb origamis

Aquest és el cinquè any consecutiu que FEDAC Santa Coloma participa en una causa solidària amb origamis fets pels nens i nenes de l’escola.

Les grues que han elaborat els/les alumnes i les seves famílies durant aquesta tardor, s’han anat emmagatzemant en una bústia solidària i se n’ha dut un recompte en una pissarra.

La setmana passada l’escola va enviar un vídeo del recompte final a la Fundació Mútua General de Catalunya, qui finalment és la responsable de fer la donació a la Mataró amb la campanya #1origami1euro.

Origamis fedac Santa Coloma Marató TV3

La història de les mil grues de paper

Les mil grues d’origami (papiroflèxia en japonès) es van convertir en un símbol de la pau amb la història de la Sadako Sasaki, una nena japonesa que desitjava curar-se de la malaltia que li havia produït la radiació de la bomba d’Hiroshima.

Seguint el consell de la seva amiga Chizuko, i mentre era a l’hospital, la Sadako es va plantejar el repte de fer mil grues de paper creient que, quan les acabés, es curaria.

Malauradament només en va poder fer 644, però la Chizuko i altres amics van arribar a fer les mil grues de la Sadako. Des d’aleshores, són un símbol de la pau a tot el món.

Aquest projecte solidari s’emmarca en les propostes educatives d’Aprenentatge-Servei de FEDAC Santa Coloma.

L’objectiu és obrir l’escola a l’entorn més proper, potenciant la sensibilització dels/les alumnes cap a les necessitats de la societat.

 

CANAL150TV
Perquè en la informació, també ens agrada la varietat! Estigues informat del que passa a Santa Coloma de Gramenet. TV-Online - Històries Colomenques - Exclusives de barri - Notícies - Informació útil de ciutat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here