La Nit de Santa Llúcia converteix a Santa Coloma en capital de les lletres catalanes

0
1655
Nit deSanta Llúcia a Santa Coloma

L’acte organitzat per Òmnium Cultural se celebrarà la tarda del 13 de desembre en el Teatre Sagarra

Un dels esdeveniments culturals més destacats de l’any en l’àmbit de la cultura catalana tindrà lloc aquest divendres 13 de desembre, a les 20h,  amb el Teatre Sagarra com a seu privilegiada.

 

Res més que la Nit de Santa Llúcia que organitza Òmnium Cultural en el transcurs del qual es duu a terme el lliurament de premis més rellevants de les lletres catalanes, com són el Premi Sant Jordi de Novel·la, el Premi Carles Riba de Poesia i el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, el premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil i el Josep M. Folch i Torres de novel·les per a nois i noies. També s’entrega el premi de comunicació Muriel Casals i l’Internacional Joan B. Cendrós.

Presència del President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra

A aquest acte, que se celebra de manera anual sol acudir de manera habitual, i està prevista també per aquesta edició, la visita del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Quim Torra, així com altres personalitats tant del Govern de la Generalitat com de la política i la cultura catalanes en el que es considera la Festa dels Lletres Catalans.

Òmnium Cultural Santa Coloma Lletres CatalanesJordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, a la presó

Es dóna la circumstància que l’actual president de l’entitat, Jordi Cuixart, es troba a la presó des de fa gairebé dos anys i ha estat condemnat recentment després de la coneguda sentencia del Procés a nou anys de presó.

Així doncs, aquesta nit gran de la literatura catalana tindrà una significació especial.

Actuacions i lliurament de premis

Aquesta gala, que compleix la seva 69 edició i que serà retransmesa parcialment en directe per Tv3, se celebra a Santa Coloma de Gramenet per primera vegada, consisteix en les actuacions de diversos artistes amb creacions expressament pensades per a la gala i que tindran a veure amb la nostra ciutat.

Alguns dels premiats que ja es coneixen, per exemple, seran els serveis informatius de Betevé, o bé el filòsof Paul P. Preuat.

Nit deSanta Llúcia a Santa Coloma

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here