Suspesa la Festa Major d’Estiu 2020 de Santa Coloma

0
1191
Se suspende la Fiesta Mayor de Santa Coloma

Avui, 20 de juliol, s’ha publicat l’anunci de la suspensió de la Festa Major d’Estiu 2020 degut a l’evolució de la pandèmia del Covid-19.

El passat 9 de juliol s’anunciava que ja es podia votar les tres propostes de cartell de la Festa Major 2020,  obra de l’il·lustrador colomenc  Jordi Villaverde, apassionat dels còmics, l’animació i tot el que té a veure amb el  disseny i les arts.

Ja es va dir que aquest any seria una Festa Major molt diferent, sense explicar gaire cosa més.

Però finalment no ha pogut ser

L’evolució de la pandèmia d’aquests últims dies i l’aplicació de  noves mesures restrictives a Barcelona i àrea metropolitana, la manca de certesa i el no saber com estarem aquest l’estiu, obliga a suspendre les festes definitivament que s’havien de celebrar el 4, 5 , 6 i 7 de setembre.

Comunicat de l’Ajuntament de Santa Coloma

L’Ajuntament ha fet oficial la decisió a través d’un comunicat que ha enviat als mitjans de comunicació:

“La ciutat de Santa Coloma de Gramenet celebra de manera orgullosa i multitudinària la seva Festa Major d’Estiu el primer cap de setmana de setembre, any rere any des de fa més d’un segle.

Enguany, davant el desafiament generat per la pandèmia de la COVID-19 s’havia plantejat, d’acord amb la Comissió Municipal de Festes, un model de festa simbòlic, reduït i majoritàriament virtual. Volíem defensar el nostre sentiment de pertinença, i donar suport a entitats, artistes i indústria cultural de la ciutat en un moment crític.

Només la Guerra Civil havia aconseguit aturar la nostra Festa. Malauradament, els darrers esdeveniments i l’evolució de la pandèmia no ens deixen una altra opció que suspendre l’edició d’enguany.

Havíem treballat en un model segur, basat en l’oferta via xarxes socials, que l’escenari actual de restriccions quant a l’execució d’activitats culturals fixat pel Departament de Salut de la Generalitat fa totalment inviable.

És una decisió que ens omple de pena, presa des de la responsabilitat i amb l’objectiu prioritari de la preservació de la salut de les persones. Redoblarem el compromís amb les entitats, els artistes i el sector industrial. Tornarem amb força per a impulsar el talent sorgit de la nostra ciutat i reivindicar l’esperit colomenc, orgullós i resilient”.

Se suspende la Fiesta Mayor de Santa Coloma

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here